Millésime Chocolat

NÅR CHOKOLADEN ER MEGET MERE END PROCENTER

PÅ HVOR MØRK DEN ER

Chokoladen fra belgiske Millésime Chocolat kan sammenlignes med eksklusiv ågangsvin. Virksomheden er således en af de eneste producenter i verden, hvor hvert enkelt produkt i sortimentet er kendetegnet ved såvel cacaobønnes sort, oprindelsessted (terroir) og årgang. Det er med kakaobønner som med vindruer: slutproduktet afhænger i høj grad af sted, høsten, vejr, jordbund osv. Som det er tilfældet med kvalitetsvine blandes bønnerne ikke på tværs af høst, terroir og årgang.

Tanzania Territorium Kilomberodalen

Disse kakaobønner er høstet i Kilomberodalen i Morogoro regionen, Kilombero. Bønnerne afslører/viser (?) frugtnoter og behagelige noter af træ. Kakaoen er bearbejdet i den lille landsby Mbingu. Kokoa Kamili følger jordbrugerne for at sikre dem en rimelig indtægt og udvikle de specielle kendetegn for kakao fra Tanzania.Territorium Kilomberodalen.

Guatemala

Cahabon

Denne specielle kakao er høstet af de oprindelige jordbrugere Q´eqchi Maya i hjertet af territorierne Cahabon og Lachuá. Nedstammende fra de historiske regioner for Maya kakaokulturen, afslører denne chokolade meget delikate aromaer af blomster, men også af frugter såsom blommer og abrikoser. Prøvesmagen slutter med en antydning af karamel.

Ecuador,

San Domingo

I regionen Santo Domingo De Los Tsachilas ligger familieejendommen Cedeño Aquilar midt imellem bjergene. Ejendommen er berømt for sin kakao Arriba Nacional af høj kvalitet. Plantagen er også en pionér med hensyn til sine teknologiske løsninger for at tilbyde en exceptionel kakao med noter af modne frugter og banan.

Mexico, Soconusco 

Territoriet Chiapas 

Disse bønner er høstet omkring Soconusco i hjertet af Chiapas i den sydlige del af Mexico. Det drejer sig om territoriet for den kongelige kakao, konsumeret af kongerne og azteker-præsterne. Denne ekceptionelle kakao, der stammer fra et varigt familie-jordbrug/skovbrug, byder på en  distinkt smag af tørrede frugter, af nødder og af krydderier.

0